Musiikkityypit eri aikoina

Siden begyndelsen af ​​musik har folk lyttet til forskellige typer musik. Forskellene skyldes traditioner, instrumenter, tonehøjde, trængsel, hårdhed og andre parametre. Forskellige typer musik har de sædvanlige episoder, hvorigennem de blomstrede og var mest betydningsfulde.

I de tidlige dage påvirkede mode kun en eller et par nationer eller samfund, men i dag er musikalske likes og mode internationalt almindelige. Her er nogle af de mest prestigefyldte typer musikhistorie.

Klassisk musik

Det er den mest cirkulerende form for sammensætning. Denne type musik tager endda små detaljer i betragtning. Generelt er disse typer musikere højtuddannede og har praktiseret det i lang tid. Guldalderen for klassisk musik var 1550–1900.

Opera

Operaen hører til gamle vestlige tider. Det stammer fra slutningen af ​​det 16. århundrede. Operaen synges med fed stemme og tonehøjdeændringen er hurtig. Operaen synges i teatre kendt som operahuse. Normalt er operaen harmoniseret og udført med scenedramaet og orkestret.

Hip-hop musik

Hip-hop-musik var først berømt blandt afroamerikanere. Det siges at have sin oprindelse i Vestafrika, selvom det ligner jamaicansk musik. Hip-hop musik er ikke så gammel som opera og klassisk musik. Det vigtigste redskab i hiphop er kompositionens bas. Forskellige instrumenter som violin, violin, klaver, trommer og guitarer bruges til at skabe høj bas. Det er berømt for humørlindring. Berømte komponister inkluderer The Sugarhill Gang, Nile Rodgers, Ice Cube og mange flere.

Jazz

Vaikka jazzmusiikkia ei voida määritellä kunnolla sen runsaan luonteen vuoksi, Berendt määrittelee jazzin “taidemusiikin muodoksi, joka on syntynyt Yhdysvalloista mustien kohtaamisen kanssa eurooppalaisen musiikin kanssa”. Jazz syntyi 1900-luvun alussa. Se hyödyntää yleensä instrumentteja, kuten kornettia, trumpettia tai viulua.

Teknomusiikki

Se on yksi uusimmista koostumustyypeistä. Detroit Technoa pidetään Techno Musicin ensimmäisenä teoksena. Se luotiin Detroitissa, Michiganissa 1980-luvun lopulla. Se on eräänlainen elektroninen tanssimusiikki (EDM), ja se yhdistää musiikkityylit, kuten sähköisen jazzin, funkin ja elektro. Tunnetuimpia säveltäjiä ovat Juan Atkins, Alvin Toffler ja Kraftwerk.

Selvom musikstilarterne navngives forskelligt efter instrumenterne og kompositionstypen, er grænsen mellem de to forskellige stilarter sløret. I dag forsøger musikere at kombinere forskellige stilarter for at skabe mere og mere attraktive musikstilarter og dermed føde mange andre stilarter.

Skriv et svar